Onsdag och soligt!

Ja idag är det ju ett helt underbart väder! Ska snart sätta Selma i babybjörnen och ta med Holly hund på promenad!
i Måndags var vi på BVC för att mäta och väga henne. Hon växer kan man ju gott säga. På en vecka har hon gått upp 380 gram (nu 3260g) och var 51,3 lång (48 när hon föddes). Våran BM är så otroligt gullig och Älskade Selma från första stund när hon var på hembesök hos oss. Dels tyckte hon att hennes namn var så fint och att hon var perfekt på alla sätt. Man känner sig väldigt stolt kan jag säga! Men hon är stark och framåt våran tjej. Tyckte vi ifrån början (tycker väl alla föräldrar) Men tom BM och de på BB tyckte att hon förvånade hela tiden. Gullungen! BM beräknade att Selma skulle vägt ca . 4 kg om hon hade kommit då hon skulle! Skönt nu i efterhand att veta vilken liten tjej jag fick klämma ut!
 
Vi ska försöka fixa våran bil nu till påsk så vi kan åka och äntligen hälsa på släkten så de får träffa Selma. Batteriet är helt dött så vi måste fixa ett nytt, sen funkar nog bilen (hoppas vi)
 
Vad blöjor det går åt till de små! Får köpa flera paket varje vecka! Samlar libero och pamperspoäng kan jag säga!
 
Vackra unge!
 
 
Glad påsk!


Helg!

Ja alla dagar känns ju som helg! Man ligger ju bara hemma och slappar!
Våran tjej är precis som oss och är en riktig soffpotatis :-)
 
Men igår packade vi väska med varm choklad och saker till Selma, vi gick till hundgården för att Holly skulle få träffa lite dogs, men grinden satt fast i isen. Så vi kunde inte komma in, och vi fattade då varför hundgården var så tom. Vi gick istället till en sjö som ligger i närheten där vi bor. De hade gjort en fin skridskobana runt sjön, och det var massor med folk ute och åkte. Solen var framme och det var underbart väder.
Vi bara längtar tills Selma blir större och man kan göra utflykter och hitta på roligheter med henne! Vi sa till varandra att det känns som att det är här vårat liv startar, självklart har vi haft liv innan och gjort underbara saker ihop. Men att skaffa familj känns för båda oss som det vi vill här i livet, något som är viktigt för båda oss!
 
Vi har börjat skriva i Selmas "mina första år" bok, jättekul!
 
 
Selma sovandes i vagnen, älskling + Holly
 
 
Mina fina älsklingar!
 
 
Snuttis!!
 
 
Imorgon ska vi till BVC för en check av Selma! Allt som rör Selma ser vi fram emot! Underbart att vara förälder!
 
 
 


Två veckor!

Nu är hon redan två veckor! Tiden går riktigt fort. Älskling har varit hemma med oss de 10 dagar plus att älskling tar ut semester och blir hemma tills efter påsk! Underbart. Selma är en riktig liten slappis och sover och är nöjd. Gnyr när hon är hungrig och när magen krånglar lite, men det är inte ofta hon skriker rakt ut, då är det för att hon inte fått mat precis när hon vill.
Jag mår så otroligt bra efter graviditeten, känner mig mer bekväm med min kropp än vad jag någonsinn gjort. Och att vara mamma är verkligen en underbar känsla. Är så otroligt lycklig att vi fått en sån fin tjej som Selma!
 
 
Här är hon i en randig omlott tröja som jag hade när jag var liten.
 
 
Sötnosan!
 
 
Selma fick presentkort från våran vän Mumin och dessa kläder blev det till Selma. Den fina termosen köpte vi till att ha varmt vatten i, för att värma maten med när vi är ute på äventyr.
 
 
Igår gick vi till en second - hand barnklädsbutik i närheten där vi bor, hittade lite kläder och den stora mumin boken. Sedan drog vi till Lindex för att köpa lite nya kläder ifrån Littlephant! Hon har ju storlek 50 så vi behövde lite bodys och byxor!
 
Ha det fint!
 


Våran Selma föddes 7/3 (v.35+4)

Ja våran dotter hade bråttom ut till den stora världen! 30 dagar för tidigt!
 
Den 6:e mars hade jag min sista arbetsdag, jag skojade med mina kollegor att hon kommer säkert dagen efter min sista dag. Vi snacka också om vad jag skulle sysselsätta min med de sista veckorna.
 
kl 05:30 morgonen dagen efter kände jag molande mensvärk, kort efter kände jag hur vattnet gick, ringde älskling som var på jobbet men fick skjuts hem utav en kollega. Jag ringde förlossningen och de sa att jag skulle komma in.
När vi kom till Danderyd förlossning lades jag in på förlossningen, de mätte mina värkar + bebisens hjärtljud. De velade länge ifall vi skulle vara på förlossningen eller bb. Vid 12 blev vi skickade till bb, hann bara ligga där nån timme sen fick jag starka värkar som kom hela tiden och då var jag bara öppen 1 cm. Det fanns då inte ett rum ledigt på förlossningen så jag fick ligga med värkar och vänta in ett rum. kl 14 kom vi ner till förlossningen och jag var då öppen 6 cm och fick lustgas som jag mådde underbart av! Kl 15:15 fick jag krystvärkar och kl 15:30 föddes hon!
Fick en liten fin flicka upp på bröstet som mådde jättefint, vägde 2840 och är 48 cm lång!
Allt gick väldigt fort men vi alla 3 mådde underbart.
Vi fick ligga kvar på bb i 4 dagar för att se så hon gick upp i vikt och mådde fint!
 
Nu är vi hemma med våran finaste Selma och vi njuter varje sekund. Hon är det finaste vi skådat!
 
 
 


35+0 exakt 5 veckor kvar!

Söndag och städ/fixar dag. Vi skulle egentligen åkt till Örebro igår men när vi packat in allt i bilen så va den helt död. Vi misstänker att bakluckan är glapp i och därför är bilen helt urladdad. Så det blev att stanna hemma i Stockholm. Detta var också sista helgen vi vågade åka någonstanns innan jag ska föda. Vill inte sitta på ett annat sjukhus utan bb väska och våra väskor och vara tvungen att föda! Vill känna mig säker här i Stockholm med planerna att föda på Danderyd.
 
I onsdagskväll fick jag "magsjuk" ont i magen och det höll i sig tills fredag hade också feber. Eftersom ingen magsjuka utbröt och jag bara hade kramper, samt blev det ju tryck neråt också. Så ringde jag förlossningen ifall det var något på G, vet ju inte hur det ska kännas när det är dags att föda! BM snackade med läkare och de sa att jag skulle ta alvedon och se om det gick över. Det gjorde ju det nästa dag.
 
Idag ska vi veckohandla och har gjort matsedel. Vi ska försöka tänka över alla onödiga inköp vi gör på coop som  oftst går på 200-300 kr per gång och det blir ju ett par gånger i veckan det händer. Vi ska handla på Lidl och vi vet hur mycket billigare det blir i längden men ändå är man så slö och bekväm! Men nu är det ändring! Snart blir ju min inkomst mindre än vad den varit och då får man ju också tänka över många inköp!
Måste säga att min graviditet är en väldigt bra en. Jag mådde illa de tre första månaderna men kräktes aldrig. Var väldigt trött då också men det var skönt att sova! Fick foglossning/felbelastning och fick gå ner och jobba 50% vilket hjälpte otroligt!  Jag har inte haft några jobbiga humörsvängningar/drömmar. Jag gör allt själv fortfarande (dock inte bära tunga saker) och älskling vill knyta mina skosnören och göra saker åt mig utan att behöva det! Jag har gått upp ca 10 kg och har inga finnar eller fet hy. Jag har fortfarande min vinterjacka och kan stänga den samt ha mycket av mina gamla kläder. Känns såklart att jag är gravid, men inte så där otroligt jobbigt som andra kan ha det. Jag känner mig jättefin och glad som gravid!
Nu har jag bara 3 dagar kvar på jobbet och det känns både vemodigt och skönt! Kommer sakna alla på jobbet men vi får ju en egen knodd och livet går vidare! Det var ju inte tanken att stanna i Stockholm en längre period utan vi visste att vi ville bo på mindre ort!
 
Här kommer dagens kula!