Gaahhh!

Idag var första gången någonsinn jag kommit hem gråtandes och känt mig så otillräcklig efter en dags jobb.

Jag jobbar på en förskola, våran barngrupp är 19 barn på 3 personal. Idag var det bara JAG som var ordinarie, de andra var sjuka(kan säga att halva personalstyrkan är sjuk).
Jag plus två vikarier skulle då se till att alla dessa 18 klarade sig undan torsdagen med allt som en vanlig pedagogisk dag ska se ut för ett barn på en förskola. Inte lätt när man har ett barn som är under inskolning, ett annat barn som precis har blivit inskolad, klago-mail från en förälder, barn som gör på sig, barn som skriker, gråter, slåss, föräldrar som tror att det bara är deras barn som går på förskolan och att man ska kunna ta till sig all den information som föräldern vill babbla ur sig under lämning.
Idag har jag känt denna stress som blossar upp kring hur mycket en "fröken" ska göra, hålla reda på, se till, ansvara över. Kan säga att var dag får man ytterligare en uppgift att sköta plus att man ska ansvara för 19 st små liv också, och att de utvecklas som de ska, att man ser varje barns behov.

Ärligt talat vet jag inte hur man "uppifrån" tänker när man drar in pengar och sedan trycker in mer barn. Sen ska man kunna stå till svars för om det händer ett barn något. Hur ska 3 personal kunna se allt som händer bland 19 barn? som är i åldern 2,5-5 år??
Högst 5 barn/personal tycker jag är rimligt om ens det.

Jag älskar att jobba med barn och det är så underbart att få jobba med barn, men när man inte kan göra allt som man får som "krav" ja då blir det inte ett roligt jobb. När man var dag ska klara sig genom dagen för personal hit och dit är sjuka....suck.

Ja idag har varit en kämpig dag....och imorgon kommer nog bli likadan. men jag är där för barnen och ska se till att de har det bra iaf!



Ja och en sak till...vi har gjort ett 4:e försök utan resultat dubbel SUCK!!